Prostovoljca Atletskega društva BLED sodelovala na kongresu Evropske atletske zveze (EA)

Atletska zveza Slovenije je imela izredno čast, da je lahko na Bledu in Brdu pri Kranju gostila najvplivnejše predstavnike evropske in svetovne atletike, ki so se udeležili volilnega kongresa Evropske atletske zveze (EA). Na volilnem kongresu je sodelovalo okoli 250 predstavnikov, ki so v soboto, 11. 4. 2015, izvolili novo vodstvo EA. Novi predsednik EA je postal Norvežan Svein Arne Hansen, predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina pa je bil izvoljen v vodstvo zveze.

          Pred sobotnim volilnim kongresom se je na Gorenjski in tudi po Sloveniji odvijalo vrsto aktivnosti, med katerimi je potrebno izpostaviti množični tek otrok po celi državi. Pozivu AZS na tek se je odzvalo preko 120 šol in okoli 12.000 otrok. Posamezne kraje in tek otrok so obiskale tudi “legende svetovne atletike” (Sebastian Coe, Sergej Bubka, pa tudi naši najboljši atleti ter ostali športniki).

         Aktivnosti v okviru kongresa EA so se odvijale tudi na Bledu, v času od 10.4. 2015 do 12. 4. 2015. V AD BLED smo izkoristili priložnost in poziv AZS ter se “kot prostovoljci priključili” k izvedbi kongresa. Kot prostovoljca sta sodelovala v okviru kongresa atletinja Urša Lešnjak in Jure Lešnjak. S prostovoljnim delom sta sodelovala pri aktivnostih, ki so popestrile dogajanje udeležencem kongresa na Bledu in okolici.

         Ravno v času kongresa Evropske atletske zveze pa se je v Ljubljani, na sedežu AZS, v soboto, 11. 4. 2015, v organizaciji Strokovnega odbora atletskih sodnikov Slovenije odvijal tradicionalni strokovni posvet “glavnih sodnikov” pred pričetkom poletne atletske sezone. Strokovnega posveta glavnih sodnikov sta se udeležila tudi predstavnika AD Bled in sicer sodnika II. ranga, g. Pretnar Nejc in g. Lešnjak Jure. Letošnja osredna tema je bila delovanje naprave za zaznavanje napačnega štarta in štarterske ekipe. Omenjeno tematiko je odlično predstavil predstavnik Timing Ljubljana. Prav tako je bila opravljena analiza sojenj v preteklem letu, na koncu pa izvedeno obvezno preverjanje znanja s pisnim testom. Ta prva naloga je bila uspešno opravljena.

           Za angažiranje in prostovoljno delo AD BLED so bile že prejete pohvale in zahvale, s prošnjo, da se tudi v bodoče udeležimo odmevnejših dogodkov!

Športni pozdrav!

Jure Lešnjak

predsednik AD Bled


Objavljeno

od

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja