Sanacija atletske steze v Športnem parku Bledec na Bledu

Sanacija atletske steze v Športnem parku Bledec na Bledu

V poletnem času leta 2014, ko uživamo v  kopanju v morju in jezerih ter se nastavljamo prijetnemu sončku in  “nabiramo” rjavo barvo za zimske dni, so atleti in atletinje Atletskega  društva Bled še vedno pridno inj zavzeto trenirali. Nabirali so prepotrebno  fizično in tehnično kondicijo za atletska tekmovanja v začetku jesenskega dela  sezone. V društvu pa smo se že pred počitnicami pričeli pripravljati na naš  že znani in tradicionalni mednarodni miting “Zvezde prihodnosti” v mesecu  septembru. 
 
Kar naenkrat pa telefonski klic trenerja Robija in  žalosten predlog “Prid pogledat atletsko stezo, mau se je dvignla!! Nisem  mogel počakati naslednjega treninga. Takoj akcija !! Ob prihodu na atletsko  stezo v Športnem parku Bledec na Bledu pa prava katastrofa, zastal mi je dih! V  dolžini 30 metrov je bila steza dvignjena in uničena, tartan se je dobesedno  “napihnil”. In to ravno na ravninskem delu pred ciljem. Razlog : počena  glavna vodovodna cev, ki poteka ravno pod atletsko stezo.
 
Takoj so sledili telefonski klici in dogovarjanje s  predstavniki NK Bled in Občino Bled za sanacijo. Vsi smo se angažirali in kar  optimistično smo atleti zrli v september, tekma “Zvezde prihodnosti” bo. Pa na  našo žalost ni šlo vse tako hitro kot smo mislili. Sanacija atletske steze se je  pričela v oktobru (kakšno gradbišče, kakšna luknja??!!). In še do sedaj ni  popolnoma zaključena, res pa je že položen “fini” asfalt. Manjka samo še  tartan!
 
V AD Bled smo si za Božička zaželeli poleg snega  tudi “malo tartana” in upamo, da se nam bo želja izpolnila v prihajajočem letu  2015 v spomladanskih mesecih. Naš tradicionalen spomladanski atletdski miting s  kremšnitami smo prestavili na nov termin in sicer po prvomajskih praznikih –  sobota, 9. 5. 2015.
 
Ja, del starega in odstranjenega tartana smo  prenesli ter položili v pokriti več-namenski prostor med obema  garderoboma, tako da treningi v zimskem času ne potekajo več na betonu. No,  nekaj pozitivnega iz vsega skupaj smo le “potegnili”!
 
  
Športni pozdrav! 
 

Objavljeno

od

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja