Odlični nastopi atletov AD Bled na 20. mitingu “Memorialu Vučko” v Kranju

Odlični nastopi atletov AD Bled na 20. mitingu “Memorialu Vučko” v Kranju

Atletinje in atleti ATLETSKEGA DRUŠTVA BLED so se pod budnim nadzorom trenerja Robija v soboto, 7. 6. 2014, udeležili tradicionalnega, že 20.
atletskega mednarodnega mitinga – Memorial Vučko – v Kranju. Lep sončen in “vroč” sobotni dan je napovedoval odlične atletske nastope AD Bled in to se
je po prvih disciplinah na naše veselje tudi uresničilo.

Pionir U-14 Jon Štular je v skoku v daljino pometel  s konkurenco in s skokom (še bolje rečeno poletom) v bližino šestih metrov – 5.90 m prepričljivo osvojil prvo mesto. Jona najvišja stopnička ni uspavala. V teku na 60m je ponovno “eksplodiral” in z odličnim časom ter osebnim rekordom 7.77s se ponovno zavihtel na vrh zmagovalnega odra. Z novim osebnim rekordom je pionir Žan Žiga Lešnjak v isti disciplini zasedel 16. mesto (8.82s), osebni rekord pa je ponovil tudi v teku na 300m, kjer je zasedel 9. mesto.

Z odličnimi nastopi je nadaljevala pionirka U12 Katarina Gradnik, ki je v skoku v daljino s 4.60m osvojila prvo mesto, v teku na 60m s časom 8.70s tretje. V isti disciplini tek na 60m se je Nina Crnovič uvrstila v zlato sredino, kar ji je uspelo tudi v teku na 200m.

Na stopničke je že v naslednjih tekih stopil Nučič Mitja. V teku na 200m je s časom 22.05s zasedel odlično drugo mesto, še bolj pa nas je presenetil s tekom na 100m, saj se je spustil pod magično mejo 11 sekund – za peto mesto je zadostovalo 10.98s. Na 100m razdaljo sta se podali tudi mlajša mladinka Tajda Rehberger (12.80s – šesto mesto) in članica Maja Pristavec (13.36 – deveto mesto). Tajda je nastopila tudi med članicami na 200m, kjer je osvojila četro mesto, Maja pa deveto. V obeh disciplinah sta atletinji močno izboljšali osebne rezultate.

Na mednarodnem mitingu “VUČKO” so nastopile še pionirka U14 Manca Jelenc v skoku v daljino (sedmo mesto), pionirka U10 Maja Arnež (60m osmo mesto, skok v daljino 10. mesto) in pionikra U16  Nika Pristavec na 300m. Med najmlajšimi sta se odlično odrezala Lovro Jelenc 60m in v skoku v daljino ter Živa Koselj 60m in skoku v daljino z mesta .

Na atletskem mitingu “Memorial Vučko” smo imeli poleg odličnih atletov iz AD Bled tudi delilce pravice – tri atletske sodnike – Nadja Lešnjak, Nejc Pretnar in Jure Lešnjak. Vsi trije sodniki so opravljali delo na tehničnih dsciplinah, slednja dva pa tudi kot “novopečena” glavna sodnika.

Vsem atletinjam in atletom AD Bled za odlične rezultate in osebne rekorde čestitamo!

Športni pozdrav!

                                     Jure Lešnjak – AD Bled

 

 


 


Objavljeno

od

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja