Blejski stadion

Blejski stadion v poletnem času ne sameva.

Nasprotno eden med najlepšimi če že ne najlepši športni park to obdobje nudi dobre pogoje za priprave in treniranje za mnoge športnike. Tu so biatlonci, tekači na smučeh, alpski smučarji, odbojkarji in še mnogi drugi, ki svojo fizično pripravo lovijo na atletski stezi. Atletsko društvo Bled pa je vsakodnevno na treningu ob 9- 11h in popoldan od 17h dalje. Gostili smo in gostimo ta čas najboljše atlete, ki se resnično dobro počutijo v prelepem okolju med hribi, gorami in prijetne narave.

Na samem mestu smo lahko videli trening ta čas najboljšega tekača na 400m v Sloveniji in seveda tudi v Evropi, Luko Janežiča, ki trenira pod vodstvom priznanega trenerja Roka Predaniča. Gostili smo tudi Marušo Mišmaš in Klaro Lukan, ki dominirata v tekih na srednje razdalje. Njun trener Tevž Korent ima poleg obeh še manjšo skupino ostalih mladih in perspektivnih atletov. Potem so tu še atleti Atletskega kluba Triglav Kranj, ki imajo že nekaj let atlete, ki sodijo v sam vrh atletike v Sloveniji. Vsi ti mladi športniki so in bojo ves čas poletnih počitnic trenirali na našem stadionu.

Zasedenost stadiona je lep zgled, da je še zanimanje za šport, za rekreacijo, gibanje in da je zelo pomembno, da športni park čuvamo, negujemo in ga ohranimo v dobrem stanju.


Objavljeno

od

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja