ŠPORTNE PRIREDITVE = ATLETSKO DRUŠTVO BLED

Atletsko društvo Bled vsako leto priredi dve atletski tekmovanji. Prvo v mesecu aprilu (Otvoritveni atletski miting ) in drugo v mesecu septembru (mednarodni miting ZVEZDE PRIHODNOSTI). Glede na vrsto tekmovanja je le to namenjeno mladim atletom (do mlajših mladincev). Namen je uskladiti trening, zdrav način življenja, promocijo atletike na Bledu in seveda v praksi prikaz samega tekmovanja. Atletika je sicer individualni šport in v ospredju so individualni nastopi in rezultati.

Če pa želimo predstaviti društvo v celoti, ne moremo mimo uspehov AD Bled, ki je od svoje ustanovitve 2006 l postregel z veliko uspehov svojih članov do danes. Na poti k ustvarjanju svetle prihodnosti za blejske mlade atlete, nas zvesto podpira občina Bled. Glede na slabše čase v samem športu, naši atleti dobro kljubujejo trendu neaktivnosti. Zato je naš moto v prvi vrsti ta, da delamo v dobro otrok na Bledu in v okolici. To vpliva na manjši, negativni vpliv okolice na mladino.

V letu 2017 – 2019 se je usposobilo preko 15. atletskih sodnikov, na kar smo še posebej ponosni. Starši aktivno sodelujejo na vsakem tekmovanju tako, da je organizacija brezhibna. Strokovni kader; trener in vaditelji imajo potrdilo fakultete za šport in so tudi samo bili aktivni atleti tako, da je znanja za rekreativno in tekmovalno atletiko veliko. Domača realizacija tekmovanj je bila vedno brezhibna.

Atletska tekmovanja na Bledu so vedno dobro obiskana. Razlog je Bled, ki z lepo okolice športnega parka in dobro organizacijo prireditelja privabi vsako leto veliko mladih atletov.

S pričetkom novega šolskega leta je tudi uradno vpis v naše društvo oziroma vsak, ki ga zanima atletika v smislu tekmovanja ali samo rekreacije se lahko priključi kadarkoli v letu. Vabljeni vsi in vseh starosti.

Ad.Bled


Objavljeno

od

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja