Pozdravljeni,
prišel je september in zopet bomo pričeli z treningi atletike. Uvodni trening bomo imeli 4.9 ob 17.00 do 18.00.
Zelo bi nas veselilo, da se udeležite oz. mi sporočite po SMS-ju ali bo vaš otrok še hodil. Namreč smo si zamislili nov način dela, ki upamo da bo bolj učinkovit. 
Najlepša hvala, lepo se imejte pa se kmalu zopet vidimo!
Nina Lukanc

Skupino od 3 do 5 let imata Svetlana in Eva v ponedeljek, sredo in petek od 17h do 18h na stadionu v športnem parku. Skupino od 6 do 8 let imajo Nina, Lara in Robi v ponedeljek, sredo in petek od 17h do 18h na stadionu pred osnovno šolo na Bledu in na stadionu v športnem parku- Bledec. Skupino od 8 let dalje ima Robi v ponedeljek, sredo in petek od 17h - 18h na stadionu v športnem parku - Bledec.

VPIS V ATLETSKO ŠOLO AD.Bled

Začenja se novo šolsko leto in s tem tudi gibanje in miganje v atletski šoli Ad.Bled. Radi skačete, tečete, mečete in se v dobri družbi imate lepo? Potem pridite in pod budnim očesom naših atletskih trenerjev, preizkusite vse atletske discipline, zagotovo najdete pravo zase. Vpis poteka vsak dan od 17h na atletskem stadionu na Bledu. Vabljeni vsi !

Namen in cilji

Osnovni cilji Atletskega društva Bled

 

 • navajanje na zdravo, športno življenje
 • vsestranski telesni razvoj otrok
 • vzpostavljanje najboljših pogojev za nemoten telesni razvoj
 • navajanje na medsebojne odnose in na delo v skupini
 • osvojitev višjega nivoja gibalnih izkušenj, ki omogoča nadgrajevanje različnih športnih znanj
 • izboljšati kvaliteto preživljanja prostega časa

 

Zakaj vpisati otroka v atletsko šolo?

 

 • ker atletika zajema osnovna gibanja, pomembna za otrokov razvoj
 • ker bodo znanje in sposobnosti, ki jih bo tu okrepil, koristili tudi drugje
 • ker je atletika primerna za mlade in stare, velike in majhne, lahke in težke, močne in manj močne
 • ker bo spoznal veliko drugih otrok in športnikov
 • ker se bo ob športni dejavnosti navzel tudi športnega duha in vrednot
 • ker so teki, skoki in meti osnovni elementi tudi pri drugih športih
 • in ne nazadnje, ker je atletika kraljica športov!

 

Skupine

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer bo prehajal skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh skupinah je poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin.

 

1. Atletski vrtec

otroci stari od 4 do 7 let

Otroci najmlajših skupin bodo imeli predvideno vadbo, ki bo vključevala predvsem IGRO in MOTORIČNE SPOSOBNOSTI. Z vadbo bomo razvijali vse motorične sposobnosti otrok, predvsem koordinacijo. Vključene bodo tudi igre z različnimi tematikami. Vadba bo vsebovala tudi elemente atletike, otroci se bodo spoznali z vsemi atletskimi disciplinami. Vadba bo potekala trikrat tedensko po 1 uro - v poletnem času na atletskem stadionu, v zimskem obdobju pa v telovadnici. Otroci bodo sodelovali tudi na tekmovanjih.


2. Atletska šola

mlajša skupina

otroci stari od 8 do 11 let

Vadba bo potekala trikrat tedensko po 1 uro - v poletnem času na atletskem stadionu, v zimskem obdobju pa v telovadnici. Otroci bodo spoznali tehniko vseh atletskih disciplin. Tekmovali bodo v mnogobojih in različnih disciplinah, ne bodo pa še ozko specializirani. Pridobili bodo znanja vseh atletskih disciplin in se bodo tako lažje opredelili za trening njihove najljubše discipline. Bolj pogosto bodo sodelovali na tekmovanjih.

 

starejša skupina

otroci stari od 12 let naprej

Delo oz. treningi bodo potekali v specializiranih skupinah. Začeli bodo trenirati discipline, ki jih še posebej veselijo, oziroma so za njih bolj nadarjeni. Trenirali bodo po individualnih programih. Redno se bodo udeleževali tekmovanj, organizirane bodo tudi priprave. Atleti bodo trenirali vsaj trikrat tedensko - po potrebi tudi večkrat na teden.


3. Šola za odrasle


Šola za odrasle je namenjena vsem, ki se želijo v prostem času rekreativno ukvarjati s tekom. Rekreacija bo potekala trikrat tedensko oziroma po dogovoru.